Næste udsendelse: 21:25 Portrætter Punkt for Punkt (5:14)

TV i dag

 • 21:00Drømmejobbet - ErnæringsassistentI det første afsnit af Drømmejobbet møder vi faglig stolthed, når ernæringsassistenten tilbereder sund og velsmagende mad i store mængder. Vi følger en ung studerende både på skolen i Nykøbing Falster og i praktik hos Næstved Madservice.
 • 21:25Portrætter Punkt for Punkt (5:14)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter. Med i dette program er Susanne Sangill
 • 22:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturugen (G)
 • 22:25På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:55Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 23:25Drømmejobbet - Ernæringsassistent (G)I det første afsnit af Drømmejobbet møder vi faglig stolthed, når ernæringsassistenten tilbereder sund og velsmagende mad i store mængder. Vi følger en ung studerende både på skolen i Nykøbing Falster og i praktik hos Næstved Madservice.
 • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
 • 00:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:45Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 01:20Krimimesse 2015 - Claus Mørbak Højrup (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 01:45Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.
 • 02:30Månedens foredrag - Poul A. Pedersen (G)Pensioneret major Poul A. Pedersen fortæller om Hjemmeværnets historie. Det handler om Hjemmeværnets start og frem til afslutningen på den kolde krig.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Nykøbing Mors, Ribe, Vendsyssel, Egeskov, Rønne og Stevns.
 • 04:00Vild Med Dyr - Næsehorn bades (G)Anna Louise Tranæs Didriksen besøger Thabo i Ree Park, og Thabo bliver forkælet med Wellness for næsehorn.
 • 04:30Nationalpark Thy (9:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Vibeke Eskesen (G)Vibeke Eskesen er født og opvokset i Vestjylland. Hun kom til Bornholm i 1974. Hun er gift med forfatteren Peter Poulsen og bor i Svaneke. Vibeke Eskesen har siden 2008 været formand for Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Feriedrenge sagde farvel

Med i Gudhjem Kirke i dag var en stor gruppe af de feriedrenge, der på mange måder blev oversergent P. K. Rasmussens hjertebørn gennem årene.
- Jeg ved ikke, hvor jeg havde stået, hvis det ikke var for P. K., siger Danni Bjerre Jørgensen.

De seneste fem somre har han været på Almegårds Kaserne som feriedreng. Denne sommer dog uden oversergent P. K. Rasmussen, der ellers har været synonym med Foreningen Feriedrenge, der i årevis har givet københavnske teenagedrenge et møde med faste og kærlige rammer i regi af det danske forsvar. P. K. Rasmussen døde nemlig efter kort tids sygdom i juli måned. Men inden nåede han at sætte sit aftryk på Danni Bjerre Jørgensen, der denne dag har taget turen fra Hvidovre sammen med en flok feriedrenge og sine forældre og bedsteforældre for at sige farvel og vise respekt:

- P. K. var en venlig type og vi var tætte venner. P. K. har gjort, så jeg har fået rigtig mange tanker i gang om gymnasium, hvad jeg vil være, når jeg bliver ældre, fortæller Danni Bjerre Jørgensen.

Efter urneceremonien i Gudhjem Kirke bæres urnen ud af kirken. Manden, der bar den, kendte også oversergent Preben Kruse Bjerre særdeles godt. For Dan Lindqvist var feriedreng på det første hold i 1978. Dengang del af et forløb hos Bornholms Værn. Først da Bornholms Værn blev nedlagt i 2001 blev feriedrengeforløbet til en forening:

- Der var rammer, som der ikke var, hvor jeg kom fra. Men altid med et smil på læben, fortæller Dan Lindqvist. Efter et par forløb i skolepraktik blev han del af de første feriedrenge. Og fire år efter, da han var bare 16 år, blev P. K. Rasmussen værge for den unge københavner fra Urbanplanen på Amager. Og Dan Lindqvist fik på den måde mulighed for at starte sin værnepligt. I dag er han stadig ansat i Forsvaret og korporal:

- Han blev den far, jeg søgte, da jeg kom herover. Han var der altid. Vi har skrevet og snakket rigtig meget, mindes Dan Lindqvist.

I videoen fortæller både Danni Bjerre Jørgensen og Dan Lindqvist om deres minder.

Aktuelle programmer på Play