Næste udsendelse: 23:05 Mellem os (G)

TV i dag

  • 22:35Stafetten - Helle Renée (G)Helle Renée er født på Sjælland men opvokset i Rønne. Hun arbejder dels som miljøtekniker og dels i sin egen klinik, MOREcoaching, som samtaleterapeut og coach. Sloganet er MORElife-MOREfun-MOREyou.
  • 23:05Mellem os (G)I aften kan du møde fotograf Martin Thaulow, der har interesseret sig for flygtninge i mange år. Nu har engageret sig i et nyt projekt, der skal hjæpe uledsagede flygtningebørn med familiesammenføring. Vi får også besøg af Ilse Wederkinck, der tidligere i år udgav sin første bog "Havet er mit", som handler om hendes bedsteforældres liv. Hvordan bogen er blevet til, og hvad hun har ladet sig inspirere af, kan du høre mere om i Mellem Os.
  • 23:30Livet på landet - På kundebesøg med Mejnerts (G)Høsten er i hus på Mejnerts Landbrug, men det betyder ikke, at det er blevet tid til at ligge på langs på sofaen på Viskingegården. Kunderne skal passes, så vi tager med Peter Mejnertsen på kundebesøg hos kunder, der bruger Mejnerts mel til at bage med. Og på Viskingegården skal landbrugsmaskinerne gøres klar til at stå i maskinhallen vinteren over.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 00:35Stafetten - Helle Renée (G)Helle Renée er født på Sjælland men opvokset i Rønne. Hun arbejder dels som miljøtekniker og dels i sin egen klinik, MOREcoaching, som samtaleterapeut og coach. Sloganet er MORElife-MOREfun-MOREyou.
  • 01:05Mellem os (G)I aften kan du møde fotograf Martin Thaulow, der har interesseret sig for flygtninge i mange år. Nu har engageret sig i et nyt projekt, der skal hjæpe uledsagede flygtningebørn med familiesammenføring. Vi får også besøg af Ilse Wederkinck, der tidligere i år udgav sin første bog "Havet er mit", som handler om hendes bedsteforældres liv. Hvordan bogen er blevet til, og hvad hun har ladet sig inspirere af, kan du høre mere om i Mellem Os.
  • 01:30Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 02:05Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
  • 03:00Bornholm knokler - Retten (G)Bornholm Knokler er i denne omgang trukket ind bag de tykke mure hos retten i Rønne. Vi er med retsbetjent Ole Hintze Kofoed, som kort sagt er rettens handymand, men vi kommer også forbi de forskellige instanser i Retten, til en snak om, hvad der egentlig sker bag murerne.
  • 03:30Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:00Vild Med Dyr - Løvefodring (G)Naturen er uforudsigelig, det kan de skrive under på i Ree Park. I sidste uge fik en af parkens løver nemlig pludselig unger, så der er rigtig kommet gang i løvestalden. Og så får vi også svaret på om man kan trække tov med en løve i dagens Vild Med Dyr.
  • 04:30Nationalpark Thy (38:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Martin Holm (G)Martin Holm arbejdede som typograf i flere årtier, men i mere end 10 år nu har han fungeret som guide på Hammershus. I fritiden er sten den store passion, og det har det været fra barnsben. I de senere år er også han begyndt at hugge i sten og lave skulpture sammen med sin kæreste.

Køkkenpersonale skal se på lokale fødevarer

Køkkenpersonale fra de offentlige køkkener tager på inspirationstur til de lokale fødevareproducenter i næste uge.
Der skal flere lokale fødevarer ned i de offentlige gryder. På mandag besøger køkkenpersonale fra kommunens offentlige køkkener derfor flere af øens lokale fødevareproducenter.

Det oplyses, at der gennem inspiration og dialog bliver sigtet mod, at lokale fødevarer kommer til at fylde mere i de offentlige køkkener.

Det er målet, at lokalt producerede fødevarer skal fylde mindst 40 procent i de offentlige køkkener inden 2020 – det er kommunens målsætning. Mandag eftermiddag åbner tre lokale fødevareproducenter derfor dørene op for køkkenpersonalet fra flere af øens offentlige storkøkkener. Køkkenpersonalet er inviteret til en åben snak om lokale fødevarer, fødevarestolthed, forsyningssikkerhed og en styrket fælles fremtid.

Eftermiddagen skal benyttes til at sætte fokus på, hvordan samarbejdet mellem de lokale producenter og aftagerkøkkenerne i Bornholms Regionskommune kan styrkes. De lokale producenter er meget interesserede i at levere kvalitet ind i de offentlige måltider. Derfor er det et ønske, at dagen vil skabe rum for dialog om køkkenernes ønsker og behov, så producenterne har bedre forudsætninger for at navigere efter det.

Ud over at køkkenmedarbejderne vil få et indblik i den daglige produktion af henholdsvis æg, grøntsager og kartofler, vil der også være mulighed for at få en dialog med landmændene, konsulenter fra BC Catering og Bornholms Regionskommune om de forskellige produktionsmuligheder på Bornholm.

Eftermiddagen slutter af med en dialog om, hvordan de forskellige aktører kan arbejde sammen om at få flere lokale fødevarer ned i de offentlige gryder. Et samarbejde som forhåbentlig også vil blive styrket af den korte afstand, der er mellem aftager og producent, som er helt specielt for Bornholm.

Aktuelle programmer på Play