Næste udsendelse: 19:49 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Bornholm knokler - Victor VaskDer knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
  • 20:30Mellem os Musikproducer James Thomas skal være med i juryen til det danske Melodi Grand Prix i 2020. Og Kim Bjelstrand har modtaget Danmarsk Idrætsforbunds æresdiplom. Mød dem begge i Mellem Os i aften.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Mig & Harley (3:8)For bikerne er køresæsonen ved at nærme sig en afslutning og så nu kører de til alle de arrangementer de kan komme til. Et af dem er sæsonafslutningen hos Caps med fadøl, rockmusik og en masse ny harleyer. Og så er det tid til den årlige ”løvfaldstur” på de fedtede småveje som er fulde af udfordringer. En tur som afsluttes med den årlige kilometerkonkurrence i klubben, hvor Jens er en af favoritterne Produceret 2018.
  • 21:30Vild Med Dyr - Gribben (G)Anna Louise Tranæs Didriksen møder gribben Eigil, som en gang var lidt af en plage for sine omgivelser. Men så kom han til Ree Park, og her har han fået en stabil tilværelse med fast arbejde i parkens rovfugleshow.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
  • 22:50Mellem os (G)Musikproducer James Thomas skal være med i juryen til det danske Melodi Grand Prix i 2020. Og Kim Bjelstrand har modtaget Danmarsk Idrætsforbunds æresdiplom. Mød dem begge i Mellem Os i aften.
  • 23:20Mig & Harley (3:8) (G)For bikerne er køresæsonen ved at nærme sig en afslutning og så nu kører de til alle de arrangementer de kan komme til. Et af dem er sæsonafslutningen hos Caps med fadøl, rockmusik og en masse ny harleyer. Og så er det tid til den årlige ”løvfaldstur” på de fedtede småveje som er fulde af udfordringer. En tur som afsluttes med den årlige kilometerkonkurrence i klubben, hvor Jens er en af favoritterne Produceret 2018.
  • 23:50Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
  • 00:50Mellem os (G)Musikproducer James Thomas skal være med i juryen til det danske Melodi Grand Prix i 2020. Og Kim Bjelstrand har modtaget Danmarsk Idrætsforbunds æresdiplom. Mød dem begge i Mellem Os i aften.
  • 01:15Helt ærligt - Hvor hurtigt kører vi? (6) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 01:35Krimimessen: Hans Jacob Helms (G)Hans Jacob Helms' seneste bog "De dødes Fjord" har fået fremragende anmeldelser og er solgt til filmatisering. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
  • 02:00Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 02:30Mens du sover (5:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Erling Jepsen (G)Forfatter Erling Jepsen fortæller om sin bog "Hjertets dannelse".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Varde, Herlufholm, Aars, Herning, Aabybro og Bagenkop.
  • 04:00Vild Med Dyr - Elektrisk ål (G)I VIld Med Dyr skal Anna Louise Tranæs Didriksen fodre den elektriske ål i Kattegatcentret, og der er kun en fornuftig måde at gøre det på - med stor forsigtighed.
  • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Fra lade til landevej - motorbøvl i Muleby (5:12) (G)I Ole Bramsgaards eget værksted i Muleby har han renoveret motoren til den gamle Ford Taunus 17M Deluxe. Nu skal den samles, og det er ikke så nemt, som man skulle tro. Heldigvis har han god hjælp, men mod mangelfulde leverancer kæmper selv guderne forgæves.

Kong Gulerod: Grillet rådyr og græskar på menuen

Det bliver vildt i Kong Gulerod i aften kl. 19.45, hvor den blandt andet står på grillet rådyr. Her får du alle opskrifterne.
Det er blevet efterår i Kong Gulerod, og det betyder, at der skal laves lækker mad med masser af græskar.

Her får du opskrifterne på alle de lækre retter.

Grillet rådyrfilet
Ingredienser:
Filet af rådyr, hel eller delt i to
Finthakkede krydderurter (fx rosmarin, persille, timian, purløg og merian)
Fintrevet citronskal
Fintrevet parmesan
Lidt smeltet smør
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Såfremt fileten sidder på ryggen, skæres den forsigtigt af og pudses for hinder, sener m.v., så den rene filet er tilbage. Drys med salt og peber, og lad den stå en halv times tid. Bland de hakkede krydderurter med citronskal og en lille håndfuld fintrevet parmesan. Grill fileten ca. 4 minutter på hver side ved forholdsvis høj varme. Lad den trække et par minutter. Pensl med smør og rul fileten i krydderurteblandingen og skær den i potionsstykker.

Risotto med græskar og kantareller
Ingredienser 4 pers.:
½ hokkaido-græskar eller andet fast kogeegnet græskar
150 g rensede kantareller
1 stort skalotteløg
2-3 fede hvidløg
2 dl tør hvidvin evt. Vermouth
3 dl risottoris
1 l god hønsefond (jo bedre fond, jo bedre risotto)
10 kviste frisk timian
1 tsk. knust fennikel frø
Smør og olie til stegning
75 g fintrevet parmesan
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Rengør svampe og skær dem i grove tern. Del græskarret og skrab kærnerne ud. Skræl græskarret afhængig af sort og skær det i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Hak løg og hvidløg fint og riv bladende af timianen. Sæt gryden over bålet og kom en god klat smør samt samme mængde olie i. Lad det bruse op og tilsæt løg, hvidløg og græskar og steg et par minutter til løgene er klare. Tilsæt svampe timian og fennikel og steg yderligere et par minutter (pas på varmen). Tilsæt herefter risottorisene og steg videre et minuts tid og tilsæt vinen under omrøring indtil vinen er absorberet. Spæd løbende til med hønsefond, lidt ad gangen, så risene kan suge væsken til sig. Fortsæt med at koge og røre forsigtigt og tilsæt bouillon indtil risene er møre, ca. 15-20 min. Konsistensen skal være blød og cremet. Tilsæt parmesan og smag til med salt og peber.

Grillet græskar med appelsin og gedeost
Ingredienser:
1 Hokkaido græskar eller andet fast græskar
3 fed hvidløg
2 appelsiner
1 bdt. Merian
200 g frisk gedeost
3 spsk. Sherryeddike
1 æggeblomme
1 skalotteløg
6 spsk. Græskarolie
6 spsk. Olivenolie
Salt og peber.

Fremgangsmåde:
Halver græskarret på langs og skrab kærner og indmad ud. Skær det i lange, ca. 1 cm. brede strimler. Hak hvidløget og bland det i en skål med merianblade, lidt olie og salt. Vend græskarstrimlerne og lad det trække en times tid. Pisk sherryeddike med æggeblomme i en skål og bland med finthakket skalotteløg. På en meget varm grill, grilles græskarstrimlerne et par minutter på hver side. Mens de stadig er varme hælde marinaden og vendes i. Anret græskarstrimlerne på et fad med appelsinfileter uden skind. Pluk gedeost groft og kom den over blandingen og drys med salt og peber samt merianblade. Dryp med lidt oliven og græskarolie.

Grønkålssalat
Mængden af indhold i denne salat er efter eget ønske omkring fylde etc. og kan varieres på 1000 måder alt afhængig årstid, råvarer mv.

Ingredienser:
Skyllet og fint hakket grønkål
Friske hasselnødder eller valnødder hakket groft
Pære skåret i tern vendt i lidt citronsaft
Gul- og bolchebede skåret i tynde stave (evt. også gulerod)
Majskolber
Lidt smør
Fintrevet citronskal
citronsaft
Honning
Vindruekærneolie eller græskarolie, rapsolie evt. Jordnøddeolie
Sennep
Hvidvinseddike

Fremgangsmåde:
Bland smør og citronskal med lidt salt og peber. Træk bladene væk, ikke af, fra majskolben og fjern "hårene". Smør smørret på majskolben og luk med bladene og læg den på grillen. Grill i ca. 10–15 minutter og vend den jævnligt. Lad den køle af og skær kærnerne af. Bland med grønkål, nødder, pære og beder. Blend eller pisk en dressing af 2 x olie, 1 x eddike, 1 x honning, 1 x sennep, lidt citronsaft samt salt og peber. Dressingen skal piskes sammen, så den hænger sammen og bliver tyk. Bland dressingen sammen med salaten.

Grillede glaserede rødbeder
Ingredienser:
4 rødbeder med skal
1 skefuld honning
1 skefuld balsamico
Lidt salt og peber.

Fremgangsmåde:
Pak to rødbeder ind i stanniol og læg dem på grillen sammen med to uindpakkede rødbeder. Grill dem i ca. 15-20 minutter. Vend dem af og til. Tag dem af grillen, og lad dem køle lidt af. Fjern skindet på alle rødbederne og skær dem i mindre tern. Kom honning og balsamico i en gryde og lad det smelte sammen. Tilsæt rødbederne. Kog til saften er tyknet og smag til med lidt salt og peber.

Aktuelle programmer på Play