Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:00Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 23:30Fangstgaranti 3: Billigt grej (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 00:50Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 01:20Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 02:05Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 03:00Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
 • 03:30Helt i fisk - Hævnens time (G)Indtil nu har holdet været ramt af en meget atypisk sæson for havørreder, men det får dem ikke til at smide stangen i hjørnet. I dag skal det være, og alt det, de har lært, skal nu testes af i jagten på de undvigende havørreder.
 • 03:55Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Helene Straarup (G)Helene Straarup flyttede til øen på grund af et jobtilbud. Hun kommer fra Århus og er uddannet psykolog. Helene skulle bruge noget tid på at omstille sig fra livet i en stor by til, hvad der først føltes som, en tomhed på Bornholm. Hun har nu fundet sig til rette. Helene Straarup har mødt sin mand på Bornholm, og de har købt et nedlagt landbrug tæt på Arnager. Deres første barn bliver født på Bornholm i år.

Råd mangler penge: Politisk uenighed om støtte

Det har været en dyr fornøjelse at flytte Rådet for Socialt Udsatte til Bornholm. Politisk er man uenige om, der skal tilføres flere midler.
Da Rådet for Socialt Udsatte blev rykket fra København til Bornholm i 2016 var det den daværende regeringen med Venstre i spidsen, der stod for det.

- Der er steder, hvor vi har leveret over evne, og så er der måske andre steder, hvor der måske godt kunne have været afsat lidt flere penge, siger Anni Matthiesen, socialordfører hos Venstre.

I fredags kunne vi på TV 2/Bornholm fortælle, at det har været en dyr fornøjelse for rådet at operere fra Bornholm. Mens "Rådet for socialt udsatte" var i København brugte det i gennemsnit 33.600 kroner om året på rejser fra 2014-2016.

De første to år på Bornholm var det tal oppe på 190.000 kroner årligt. I år er der indtil videre blevet brugt 111.000 kroner.

- Det vi kan gøre er jo at se på rejseudgifterne og være opmærksom på, om det har betydning for deres arbejde, siger Camilla Fabricius, socialordfører hos Socialdemokratiet.

Ifølge formanden for Rådet for Socialt Udsatte har rejserne dog sat sit aftryk.

- Det betyder, at sekretariatet ikke kan producere helt så meget eller lige så effektivt, som det kunne i København, lyder det fra Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

I øjeblikket er der fem fastansatte i rådet, og hos formanden efterspørger midler, så der er flere til at løfte opgaverne.

Det ser man positivt på hos Radikale Venstre.

- Jeg synes, at Rådet for Socialt Udsatte gør et super vigtigt stykke arbejde. Og jeg synes, det er skammeligt, at man på den her måde fra den tidligere regerings side, har sagt at nu må de socialt udsatte betale for, at vi har pålagt dem at bo på Bornholm, siger Rasmus Helveg Petersen, socialordfører hos Radikale Venstre.

Hos den nuværende regering, mener man dog ikke det er helt lige til at give flere penge til rådet.

- Så synes jeg også, det er vigtigt, at man holder det op mod de rigtig gode arbejdspladser, som det er med, at rådet er kommet til Bornholm. Og det synes jeg også er meget væsentlig for et lokalsamfund, siger Camilla Fabricius.

Og så må de finde sig i, at de ikke har råd til at have så mange ansatte?

- Altså jeg synes, det er vigtigt, vi ser på det arbejde, de skal have løst, og så efterfølgende finde ud af, hvad skal der til, siger hun.

Flytningen har dog betydet, at sekretariatet har sparet cirka 50.000 kroner om året på husleje.

Aktuelle programmer på Play