Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:00Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 23:30Fangstgaranti 3: Billigt grej (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 00:50Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 01:20Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 02:05Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 03:00Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
 • 03:30Helt i fisk - Hævnens time (G)Indtil nu har holdet været ramt af en meget atypisk sæson for havørreder, men det får dem ikke til at smide stangen i hjørnet. I dag skal det være, og alt det, de har lært, skal nu testes af i jagten på de undvigende havørreder.
 • 03:55Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Helene Straarup (G)Helene Straarup flyttede til øen på grund af et jobtilbud. Hun kommer fra Århus og er uddannet psykolog. Helene skulle bruge noget tid på at omstille sig fra livet i en stor by til, hvad der først føltes som, en tomhed på Bornholm. Hun har nu fundet sig til rette. Helene Straarup har mødt sin mand på Bornholm, og de har købt et nedlagt landbrug tæt på Arnager. Deres første barn bliver født på Bornholm i år.

Gymnasieelevers skema plages af aflysninger

Især STX eleverne fra Campus Bornholm bliver ofte ramt af aflysninger og ændringer af skemalagte timer, og det mener flere elever er et problem.
Aflysninger og ændringer af lektioner i sidste øjeblik er en udfordring eleverne på Campus Bornholm oplever med jævne mellemrum.

- Det er ret irriterende, hvis man for eksempel har taget bøger eller idrætstøj med fordi man skal bruge det, og man så ikke skal bruge det. Det er lidt irriterende, at man ikke kan regne med det, siger STX elev fra Campus Bornholm Sofie Hansen.

Uddannelsesleder på Campus Bornholm, Klaus Kristiansen erkender problemet, men i følge ham er det dog svært at undgå aflysninger af lektioner.

- Det er et vilkår vi har, når sygdom eller andre ting rammer os. Vi forsøger selvfølgelig altid at være i så god tid som muligt, men det er svært at forberede sig på sygdom, siger uddannelsesleder for STX på Campus Bornholm Klaus Kristiansen.

Ud over udfordringen med, at man ikke kan regne med skemaet, skal de aflyste lektioner afholdes før eller siden, og det kan give lange skoledage sidst på året.

- Jeg kender mange som har gået i skole om lørdagen sidst på året, og det er der jo ingen, der har lyst til. Så man vil egentlig helst bare have at ens skema bliver overholdt, og at der ikke vil være så mange aflysninger, siger HF elev fra Campus Bornholm Becca Holmegaard Seratski.

Og det er ikke fordi, der ikke bliver lyttet til eleverne, ledelsen forsøger nemlig at forbedre skemalægningen i år.

- Det var en problematik vi havde sidste år, så det er fair nok det eleverne fortæller, derfor er vi også ekstra opmærksomme i år, og prøver at få genplaceret timerne så tidligt som muligt, siger Klaus Kristiansen.

Aktuelle programmer på Play