Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:00Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 23:30Fangstgaranti 3: Billigt grej (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 00:50Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 01:20Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 02:05Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 03:00Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
 • 03:30Helt i fisk - Hævnens time (G)Indtil nu har holdet været ramt af en meget atypisk sæson for havørreder, men det får dem ikke til at smide stangen i hjørnet. I dag skal det være, og alt det, de har lært, skal nu testes af i jagten på de undvigende havørreder.
 • 03:55Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Helene Straarup (G)Helene Straarup flyttede til øen på grund af et jobtilbud. Hun kommer fra Århus og er uddannet psykolog. Helene skulle bruge noget tid på at omstille sig fra livet i en stor by til, hvad der først føltes som, en tomhed på Bornholm. Hun har nu fundet sig til rette. Helene Straarup har mødt sin mand på Bornholm, og de har købt et nedlagt landbrug tæt på Arnager. Deres første barn bliver født på Bornholm i år.

Folkemødet vil flytte ind på nye områder

Når Folkemødet åbner i 2020, vil både de besøgende og arrangører komme mere rundt i Allinge.
Lige bag ved den gamle biograf i Allinge ligger et grønt område på omkring 2.000 kvadratmeter. Det hedder Æblehaven, og normalt bliver det ikke brugt til Folkemødet. Det ændrer sig i 2020.

- Her har vi mulighed for at udvide med nogle ting. Vi har ikke noget konkret endnu, for det er et lidt vanskeligt område at arbejde med, fortæller Jørgen HK Jepsen, der er souschef hos Folkemødet.

Æblehaven er godt bakket og så er det noget tilgroet, så Folkemødet har noget at arbejde med - og det er der brug for.

- Vi kan komme ud for, at der kommer byggeri ved Kæmpestranden bag Netto. Hvis det sker, kommer vi til at mangle plads til telte. Der giver det her område nogle spændende muligheder.

De seneste par år er der nogle områder i Allinge, som Folkemødet har brugt en lille smule, som det gerne vil gøre mere ud af næste år. For eksempel ved 'Åndehullet' på Nørregade 17. I 2019 var der en bar det sted, men i 2020 skal det i spil som en scene.

- Vi kunne godt tænke os at have noget med satire. Det er jo en del af vores demokrati. Det er en noget, der udstiller politikerne, men også sætter gang i en politisk diskussion, siger Jørgen HK Jepsen.

Den lille stenstrand ved Danchells Anlæg er også et af de steder, der skal mere i spil. Her har DTU det seneste år holdt mindre arrangementer, men flere arrangører har efterspurgt at komme tættere på vandet.

- Vi skal se mere vand, flere klipper og bare mere af Allinge og Bornholm. Det er derfor vi har kigget på de her områder.

Aktuelle programmer på Play