Næste udsendelse: 23:05 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:35Stafetten - Helle Renée (G)Helle Renée er født på Sjælland men opvokset i Rønne. Hun arbejder dels som miljøtekniker og dels i sin egen klinik, MOREcoaching, som samtaleterapeut og coach. Sloganet er MORElife-MOREfun-MOREyou.
 • 23:05Mellem os (G)I aften kan du møde fotograf Martin Thaulow, der har interesseret sig for flygtninge i mange år. Nu har engageret sig i et nyt projekt, der skal hjæpe uledsagede flygtningebørn med familiesammenføring. Vi får også besøg af Ilse Wederkinck, der tidligere i år udgav sin første bog "Havet er mit", som handler om hendes bedsteforældres liv. Hvordan bogen er blevet til, og hvad hun har ladet sig inspirere af, kan du høre mere om i Mellem Os.
 • 23:30Livet på landet - På kundebesøg med Mejnerts (G)Høsten er i hus på Mejnerts Landbrug, men det betyder ikke, at det er blevet tid til at ligge på langs på sofaen på Viskingegården. Kunderne skal passes, så vi tager med Peter Mejnertsen på kundebesøg hos kunder, der bruger Mejnerts mel til at bage med. Og på Viskingegården skal landbrugsmaskinerne gøres klar til at stå i maskinhallen vinteren over.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
 • 00:35Stafetten - Helle Renée (G)Helle Renée er født på Sjælland men opvokset i Rønne. Hun arbejder dels som miljøtekniker og dels i sin egen klinik, MOREcoaching, som samtaleterapeut og coach. Sloganet er MORElife-MOREfun-MOREyou.
 • 01:05Mellem os (G)I aften kan du møde fotograf Martin Thaulow, der har interesseret sig for flygtninge i mange år. Nu har engageret sig i et nyt projekt, der skal hjæpe uledsagede flygtningebørn med familiesammenføring. Vi får også besøg af Ilse Wederkinck, der tidligere i år udgav sin første bog "Havet er mit", som handler om hendes bedsteforældres liv. Hvordan bogen er blevet til, og hvad hun har ladet sig inspirere af, kan du høre mere om i Mellem Os.
 • 01:30Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 02:05Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
 • 03:00Bornholm knokler - Retten (G)Bornholm Knokler er i denne omgang trukket ind bag de tykke mure hos retten i Rønne. Vi er med retsbetjent Ole Hintze Kofoed, som kort sagt er rettens handymand, men vi kommer også forbi de forskellige instanser i Retten, til en snak om, hvad der egentlig sker bag murerne.
 • 03:30Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Vild Med Dyr - Løvefodring (G)Naturen er uforudsigelig, det kan de skrive under på i Ree Park. I sidste uge fik en af parkens løver nemlig pludselig unger, så der er rigtig kommet gang i løvestalden. Og så får vi også svaret på om man kan trække tov med en løve i dagens Vild Med Dyr.
 • 04:30Nationalpark Thy (38:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Martin Holm (G)Martin Holm arbejdede som typograf i flere årtier, men i mere end 10 år nu har han fungeret som guide på Hammershus. I fritiden er sten den store passion, og det har det været fra barnsben. I de senere år er også han begyndt at hugge i sten og lave skulpture sammen med sin kæreste.

Vestberliner: Det var én stor fest

Klemenskerboen Horst Leider boede i Vestberlin i 1989, og han oplevede den nat, hvor muren faldt, som en nat fyldt med fest og glæde.
Den 9. november 1989 er en dato, som for mange er forbundet med stærke minder om dengang det demokratiske Vesttyskland blev forenet med det kommunistiske Østtyskland.

Netop i dag er det 30 år siden, muren faldt.

Horst Leider, der nu er bosat i Klemensker, er født og opvokset i Vestberlin, og for ham er dagen også helt speciel. Han husker tilbage på en nat fyldt med glæde.

- Hele byen Berlin var en gågade. Der var ingen trafik. Der var bare proppet med fest. Den største fest var om natten. Der dansede vi på muren med champagneflasker og bankede nogle sten ud af muren, fortæller han.

Han var 23 år gammel, da den 45,1 kilometer lange betonmur faldt, og han havde aldrig oplevet den by, han voksede op i, uden en mur.

- Det var overraskende. Der var ikke nogen, der havde regnet med det. Du har haft den mur hele dit liv. Det var jo mærkeligt, at den var væk, forklarer Horst Leider.

Netop den nat var han på arbejde på en natklub i Vestberlin.

- Den nat fik alle, som kom fra østsiden, gratis adgang til alle koncerter, klubber og diskoteker. Det var en lidt mærkelig følelse, for lige pludselig kom alle mennesker fra øst til vest, siger han.

Han husker, hvordan han oplevede en stor kontrast mellem Øst- og Vestberlin.

- Øst var meget grå. Husene var ikke repareret, og der var stadigvæk skudhuller fra 2. Verdenskrig i. Det var en grå, mørk farve, og de varmede op med kul. Der var smog hele tiden. Og vest var pragtfuld og farverig, fortæller han.

For Horst Leider er murens fald en begivenhed, han aldrig glemmer, men det er også en begivenhed, han er stolt af at have været en del af.

- Det er en unik situation. Man oplever det kun én gang i livet. Det er ikke alle, der får lov til at opleve det. Det er en meget speciel situation. Det var kun glæde, afslutter Horst Leider.

Aktuelle programmer på Play