Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:35Helt ærligt - Hvor hurtigt kører vi? (6) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
  • 00:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
  • 01:05Møde i Region Hovedstaden d. 22. oktober 1. del (G)
  • 02:25Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
  • 05:00Fra lade til landevej - Det flyvende tæppe (12:12) (G)Det flyvende tæppe, en Ford Taunus 17m Deluxe, flyver igen, og Ole Bramsgaard er stolt. Fra Ægypten over Australien og Los Angeles til Jylland Ole Bramsgaard har fået respons fra tæt på hele verden, men der er en, der betyder mere end alle andre, nemlig hustruen Birgitte. Det er hende, der har fået bilen, og hende der slutter ringen. Hun har nemlig en helt særlig tilknytning til bilen.

Fiskeriformand frygter for død havbund

Spildevand fra Polen har fosset ud i floden Wisla, som løber ud i Østersøen, og det bekymrer formanden for Bornholms og Christiansøs fiskeriforening. Havbunden kan nemlig dø af det.
Det er i forvejen en hård tid for de bornholmske fiskere, der ikke længere må fange torsk omkring Bornholm for at redde fisken. Med udsigten til, at spildevand fra Polen løber ud i Østersøen, kan fiskerne potentielt få det endnu sværere. Havbunden kan nemlig dø af spildevandet, frygter formanden for Bornholms og Christiansøs fiskeriforening, Thomas Thomsen.

- Det kan gøre Østersøen endnu mere iltfattigt, og fordi Østersøen er et lukket område, får vi kun nyt vand i havet, når der er storme, siger Thomas Thomsen.

Spildevandsudslippet skete tirsdag den 3. september, hvor to rør, der skal føre spildevand hen til et rensningsanlæg, sprang læk. Det betyder, at der siden tirsdag har fosset kloakvand ud i floden Wisla, som munder ud i Østersøen.

Det er ikke første gang, at fiskeriformanden oplever, at havet ikke er så rent, som det burde være. Flere gange på hans fisketure i farvandet omkring Polen har han oplevet, at der var urent vand.

- Hvis det har regnet kraftigt kan vandet godt være helt fyldt med sedimenter og sådan. Om det er rent vand eller spildevand, der er kommet i havet, det skal jeg ikke gøre mig klog på, siger Thomas Thomsen.

Fiskeriformanden ved, at uheld som det i Polen sker, men han mener, det ikke burde kunne ske. Han efterspørger bedre handleplaner for, hvordan man kan undgå uheld. Selvom det her spildevandsudslip er sket i Polen, så mener Thomas Thomsen, vi skal tage ved lære herhjemme.

Aktuelle programmer på Play